EN QUE CONSISTEIX UNA TERÀPIA DE PARELLA

Una teràpia, en el camp de la Psicologia, consisteix en una sèrie de reunions en els quals, mitjançant la conversa i altres tècniques, la persona o persones que acudeixen volen vèncer les seves dificultats. Per a això és necessari que la mateixa persona comprengui com es van originar els problemes i com pot afrontar-los. Coneixent-millor pot generar noves maneres de resoldre els teus problemes.

La teràpia de parella no és més que un tipus de teràpia psicològica en la qual dues persones volen superar les seves dificultats juntes, ja que ambdues volen romandre un / a al costat de l’altre / a. Aquesta és l’única premissa important en aquest tipus de teràpia, que ambdues parts estiguin d’acord en resoldre les diversitats de manera conjunta. Encara que també existeixen teràpies de parella en què només un dels dos és qui acudeix a les sessions, aquesta modalitat no té l’impacte ni l’eficàcia suficient per crear competències de resolució com té l’opció de metodologia conjunta. De manera que, si un dels dos membres està ignorant el que passa, no podrà avançar personalment ni amb el seu company / a sentimental.

Però ¿Quin tipus de problemes experimenten aquestes parelles habitualment? En termes generals, les parelles solen tenir un dèficit marcat en enteniment i habilitats de comunicació. Aquesta dificultat és la que més afecta a la parella, ja que, si tots dos no tenen una bona comunicació, els problemes s’aniran acumulant a causa de no poder resoldre’ls en no tenir les eines comunicatives necessàries per afrontar-los. El segon problema és el sexe, ja que moltes parelles no es sents satisfetes sexualment o tenen problemes per excitar-se, la qual cosa crea frustració tant personal com amb la parella. Finalment, la desconfiança és l’arma més traïdora en la relació. Quan una parella no confia un en l’altre, apareixen molts més problemes derivats d’aquest últim. La gelosia, el nerviosisme, la tensió, el control, la desesperació són algunes d’aquestes conseqüències.

Autor: Xavier Conesa

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.